Overslaan en naar de inhoud gaan

Software- en webdevelopment meest gevraagde functie

Dat blijkt zowel uit algemene marktcijfers als uit de vacatureplaatsingen op Monsterboard. Vooral aan het eind van het jaar was er sprake van een lichte stijging van de vraag naar software- en webontwikkelaars. Vorig jaar eindigde deze functiegroepen ook al bovenaan in de top-10 van meest gezochte functies. De vraag naar software- en webdevelopment steeg van 4,7 procent in 2012 naar 5,3 procent vorig jaar. Dat valt te lezen in het Monster Year Report 2013.
Code
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Meeste vacatures in IT en Techniek

De sectoren waarvoor de meeste mensen werden gezocht in 2013 waren vooral die van IT-diensten en Techniek. Ook in de Zakelijke en Financiële Dienstverlening werden veel vacatures geplaatst. Verder was er ook veel vraag naar personeel voor overige gebieden binnen de IT.

Hbo’ers het lastigst te vinden

Uit het rapport blijkt verder dat IT’ers matig te werven zijn. Wel zijn er verschillen in opleidingsniveau. Waar IT’ers op mbo- en wo-niveau nog relatief eenvoudig te vinden zijn, zijn hbo-IT’ers ronduit moeilijk te werven. De vacaturedruk is hier erg hoog met drie vacatures per werkzoekende.

Schaarste neemt licht toe

Volgens Monsterboard zal de schaarste onder IT’ers de komende tijd toenemen bij vacatures voor vmbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Aan IT’ers op mbo-niveau zal juist een overschot ontstaan.

IT’ers zijn niet heel erg actief op zoek naar een (nieuwe) baan, maar staan wel open voor iets nieuws. 14 Procent van de IT’ers is actief op zoek, terwijl 51 procent dat niet doet, maar wel zijn of haar ogen openhoudt voor iets anders. 35 Procent van de IT-professionals zegt helemaal niet op zoek te zijn naar een (nieuwe) baan.

Sociale media steeds vaker ingezet bij banenjacht

IT’ers oriënteren zich het vaakst via vacaturesites (63 procent). Ook het plaatsen van een cv in een cv-database wordt veel gedaan (45 procent). Daarnaast is het eigen netwerk belangrijk (44 procent) en probeert 41 procent van de IT’ers ook via open sollicitaties een baan te vinden. Tot slot valt op dat sociale media bij de zoektocht naar een baan steeds meer in trek raken. Maar liefst 29 procent van de IT’ers maakt gebruik van dit kanaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in