Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke campagne #NietGenoeg vrouwen gelanceerd

Gisterenmiddag, tijdens de conferentie ‘Lets close the Digital Gender Gap’ bij IBM is een landelijke campagne gelanceerd om meer meisjes en vrouwen te laten kiezen voor een ICT-studie of -beroep.

De campagne is hard nodig volgens Cocky Booij, directeur van VHTO, dat activiteiten uitvoert om de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. “Want slechts 10% vrouwen die werkzaam zijn in de IT, is absoluut niet genoeg. Het is om kwantitatieve en kwalitatieve redenen noodzakelijk dat meer meisjes en vrouwen de keuze maken om te studeren en werken in de IT.”

Volgens haar gaan vanaf nu vrouwelijke professionals met hun mannelijke collega’s de handen ineen slaan om een kentering in Nederland te bewerkstelligen. “We hebben de ruim 200 ICT-rolmodellen die in onze database staan gevraagd om vanaf vandaag op Twitter of LinkedIn een bericht te plaatsen met de hashtags #NietGenoeg en #WomenInIT. Daarnaast kunnen zij ook een foto van zichzelf nemen met de tekst: ‘Ik ben IT’er, maar 10% #WomeninIT is #NietGenoeg! Let’s close the Digital Gender Gap’.”

Platform Diversiteit in IT

De conferentie Let’s close the Digital Gender Gap werd georganiseerd vanuit het Platform Diversiteit in IT, een samenwerking tussen vrouwelijke professionals van IBM, Oracle, Cisco, Lenovo en Microsoft, in samenwerking met VHTO. Er was een keynote van dr. Davaki van de London School of Economics and Political Science over haar onlangs gepresenteerde research paper in opdracht van het Europees Parlement en op het eind was er een discussie met beleidsbepalers over het belang van de campagne #NietGenoeg.

Verder werden er IT-awards uitgereikt voor Young Female Professionals door Jacqueline Prins, Director Gender & LGBTI Equality van het ministerie van Onderwijs. De prijzen gingen naar Lisanne Brons en Sophie Kuijt.

Buddy's

Volgens Booij zijn er heel veel meisjes op zoek naar rolmodellen. Gisteren was er tegelijkertijd een evenement voor meiden. Na afloop werden de vrouwelijke IT-professionals als buddy gekoppeld aan de 40 meisjes die het evenement bezochten. “Maar we hebben dus nog veel meer buddy’s in de aanbieding en die zullen we de komende tijd koppelen aan meisjes uit het voortgezet onderwijs. We willen die meiden op meerdere momenten laten zien en ervaren hoe leuk en veelzijdig het werken in de IT is.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in