Overslaan en naar de inhoud gaan

Hij maakte geen enkele opleiding af

Omdat drie jaar vwo de kortste route was naar een technische opleiding, koos hij voor dat traject om te worden toegelaten op de mts. Het was de bedoeling om daarna door te stromen naar de hts, maar nog voor de kerstvakantie stopte hij al met de mts. “Het was één grote desillusie. Ik ben het prototype van een autodidact.”
Alex Bik
© De Beeldredaktie
De Beeldredaktie

Alex heeft weinig goede woorden over voor de technische en IT-opleidingen in Nederland. “Ik begon vol goede moed aan de mts. Ik dacht na drie jaar vwo dat ik eindelijk dingen ging leren waar ik het nut van inzie, in plaats van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en Frans, waar ik altijd bijzonder weinig motivatie voor kon opbrengen.” Maar de mts was een grote desillusie en hij hield het slechts vol tot de kerstvakantie. “De docenten lazen voor uit een boekje en als je een keer een vraag stelde, dan wisten ze het antwoord niet. Ik dacht: ‘Hé vriend, ik ben hier om wat te leren en dat gaat hem zo niet worden’.”
Alex besloot te gaan werken. Eerst bij Theta Cito, een bedrijfje in Oosterhout. Na een jaar besloot hij dat Noord-Brabant ‘toch niet echt zijn ding was’ en keerde hij terug naar de elektronicawinkel in Wageningen waar hij tijdens het vwo een bijbaan had voor 20 uur in de week. Hij mocht fulltime terugkomen en hielp er in de winkel en repareerde versterkers, cassettedecks en andere elektronica.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in