Overslaan en naar de inhoud gaan

Frits Bussemaker ontvangt David O’Leary Award

Frits Bussemaker heeft tijdens de bijeenkomst van de General Assemblee van de IFIP in Lille, Frankrijk, de prestigieuze David O’Leary Award in ontvangst genomen. Fits Bussemaker is Fellow van de KNVI en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het vakgebied wereldwijd. IFIP rijkt deze prijs jaarlijks uit aan professionals die zich inspannen om de professionaliteit van informatieprofessionals verder te ontwikkelen.
Frits Bussemaker ontvangt de David O'Leary Award
© KNVI
KNVI

Fits Bussemaker is Fellow van de KNVI reist regelmatig naar vele landen in de wereld om te spreken over het vakgebied, de ontwikkelingen in het professionele domein en het opbouwen van communities. Hij is als Community Builder onder meer mede-initiator van iPoort, de AI4Good van de ITU, IT Circle Nederland en INNovember en hij is voorzitter van het Institute for Accountability in the Digital Age.

De International Federation for Information Processing (IFIP) heeft als doel om wereldwijd professionele en sociaal verantwoordelijke ontwikkeling en gebruik van informatie- en communicatietechnologie te ondersteunen en verbeteren. Via de ruim 2500 wetenschappers in Technical Committees en de nationale verenigingen wordt daaraan gewerkt. IFIP is in 1960 opgericht na het eerste World Computer Congress van de UNESCO in 1959 in Parijs. IFIP is dan ook de leidende, multinationale en apolitieke organisatie op het gebied van informatieverwerking, erkend door de Verenigde Naties.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) is een van de leden van IFIP. De vereniging werkt mee aan de doelstelling van IFIP, en implementeerde vorig jaar bijvoorbeeld de Code of Ethics voor informatieprofessionals en het boek Smart Humanity. De aandacht voor vakontwikkeling, permanente educatie, ethiek en de menselijke maat in de ontwikkeling en toepassing van informatievoorzieningen is voor de KNVI belangrijk. Het vormt een fundament voor de activiteiten van de vereniging en de gesprekken van professionals met elkaar, binnen organisaties en met beslissers en beleidsmakers.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (oktober 2022). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, zie dan de inhoudsopgave.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee