Overslaan en naar de inhoud gaan

Friezen op jacht naar Gronings IT-talent

Snakeware opent een nieuwe vestiging in Groningen. De opening van de nieuwe locatie van het Friese bedrijf valt samen met het besluit om de dienstverlening uit te breiden naar het ontwikkelen van digitale producties via open-sourceplatformen.
© Snakeware
Snakeware

Het Friese bedrijf kiest voor Groningen vanwege de strategische locatie, het aanwezige jonge talent en de veelbelovende technologische ontwikkelingen in de stad. “Wij willen dicht bij jong talent zitten en Groningen is booming op dat gebied”, aldus CCO Ate Van der Meer.

Groningen telt bijna twee keer zo veel ICT-vacatures als Friesland, bleek onlangs uit data van Jobfeed, maar er komt ook meer jong IT-talent vanaf de opleidingen in het hoger onderwijs.

Full stack, .Net, PHP en frontend

In eerste instantie begint Snakeware in de Martinistad met een team van zes mensen, dat snel moet uitgroeien tot minimaal tien man. “Met deze mensen gaan we opdrachtgevers in binnen- en buitenland helpen bij hun digitale transformatie.” Het is onder meer op zoek naar full stack developers, .Net-specialisten, PHP-programmeurs en frontend developers.

Na bijna 25 jaar te hebben gewerkt op basis van eigen software, komt Snakeware met de stap richting opensource-software tegemoet aan de groeiende vraag in de markt. “Wij gaan ons nu ook inzetten voor opensource-vraagstukken, waarbij privacy, security en continuous delivery centraal staan”, vertelt van der Meer.

Met dit doel werd eerder dit jaar ook al een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend. Het Groningse team komt onder leiding van Bas Holtrop, die eerder werkte bij The Factor E en Alledaags. Holtrop wordt ook COO van Snakeware.

Mensenwerk

“Techniek is mensenwerk”, zegt Holtrop, die denkt het verschil te kunnen maken door mensen harmonieus te laten samenwerken. “In mijn loopbaan is onbevangen nieuwsgierigheid altijd de rode draad geweest. Het is mijn kracht om oplossingen te vinden die niet alleen innovatief, maar vooral ook doeltreffend zijn”, vervolgt hij.

Snakeware bestaat sinds 1995 en heeft veel klanten in de retail. Het kreeg begin dit jaar als winnaar van de Gouden Dutch Interactive Award, bezoek van Koning Willem-Alexander.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in