Overslaan en naar de inhoud gaan

Covid-19 pandemie gunstig voor productiviteit ontwikkelaars

De Covid-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat ontwikkelaars meer uren per dag maken en ook vaker in het weekend aan projecten werken.
developer
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Dat blijkt uit een analyse van ontwikkelaarsplatform Github, onderdeel van Microsoft. Gemiddeld werken ontwikkelaars 30 tot 60 minuten langer per dag aan projecten sinds de uitbraak begon in maart. Ze zijn ook daadwerkelijk productiever door die extra uren achter het toetsenbord. De tijd die nodig is om een 'pull-request' in een project op te nemen, is in de tweede helft van maart verkort met tweeënhalf tot vier uur in vergelijking met deze periode vorig jaar, stelt Nicole Forsgren, vice president of research and strategy bij GitHub, die daarover sprak met ZDNet.

Volgens het rapport dat Github opstelde naar aanleiding van het onderzoek is de verhoogde activiteit van ontwikkelaars vooral het gevolg van de economische onzekerheid. Ze willen laten zien dat ze gezond zijn en hard werken om hun baan te behouden. Daarnaast spelen ook factoren als verveling en druk vanuit het management om producten snel op de markt te krijgen. Verder lijken vooral ontwikkelaars in Aziatische landen voordelen te ondervinden van het thuiswerken omdat vergaderingen efficiënter verlopen.

Forsgren sprak van een duidelijke trendbreuk als gevolg van de pandemie. Voor de uitbraak was er geen sprake van een geleidelijke productiviteitstoename. Ze plaatste wel een kanttekening bij de huidige cijfers: Er ligt burn-out op de loer en organisaties moeten daar alert op zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in