Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna iedere IT'er kijkt uit naar een andere baan

Maar liefst negen op de tien softwareontwikkelaars en DevOps engineers hebben het afgelopen jaar hun baan verruild voor een andere of hebben daar over nagedacht.
nadenken
© Shutterstock
Shutterstock

Het is een resultaat uit onderzoek van recruiter Uniting Cloud onder 400 Britse IT-professionals met een DevOps-rol of een taak als softwareontwikkelaar. Van de ondervraagden heeft de helft een andere baan aangenomen het afgelopen jaar. Bijna driekwart (71%) van de andere helft heeft serieus gedacht aan een overstap.

Weerzin tegen kantoordwang

Volgens het onderzoek waren de redenen voor een belangrijk deel toe te schrijven aan betere werkomstandigheden bij een andere werkgever. Salaris was daarin een veelgehoord (21%) argument, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Veel IT'ers noemden ook een weerzin tegen verplichte terugkeer naar werken op kantoor (51%) en carrièrekansen (14%).

Voor werkgevers betekent deze uiterst dynamische arbeidsmarkt dat ze veel werk moeten maken van het aantrekkelijk maken van werkomstandigheden om voldoende personeel met gewilde kwalificaties aan te trekken of te behouden. De concurrentiedruk is immers heel erg hoog.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee