Overslaan en naar de inhoud gaan

300.000 euro voor ICT-samenwerking in Groningen

De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap krijgt 300.000 euro subsidie van de provincie Groningen. Dit programma moet onderwijs beter laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap is een initiatief van Noorderpoort, de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en verschillende andere organisaties. Gezamenlijk hebben zij een subsidieaanvraag ingediend bij het Regionaal Investeringsfond MBO (RIF-MBO) van de rijksoverheid.

Het initiatief start deze zomer en heeft een looptijd van vier jaar. De bedoeling is dat het project in 2022 zelfstandig zonder subsidie kan voortbestaan, schrijft de provincie.

Broedplaats

De nieuwe werkplaats moet een broedplaats worden voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT, door de opzet van drie labs: een kennislab voor onderzoek en onderwijs, een learninglab voor gepersonaliseerd onderwijs en een businesslab om te ondernemen in combinatie met leren. Het project wordt grotendeels gehuisvest in Het Nieuwe Kasteel, een locatie in bezit van de stad.

De provincie verwacht dat er de komende jaren duizenden extra banen bij komen voor ICT’ers. Nu zijn er in de provincie zo’n 19.450 arbeidsplaatsen in de ICT, en er zijn nog circa evenveel ICT-functies beschikbaar in andere sectoren. Voorspellingen wijzen uit dat de vraag zich tot 2025 gaat uitbreiden naar circa 4000 banen, aldus de provincie. “Daarnaast is er sprake van een vervangingsvraag van circa 20 procent tot 2025 (deels door de uitstroom van gepensioneerden). Dit komt neer op bijna 8000 banen.”

Het persbericht schrijft dat de werkplaats flexibel wordt, de trends gaat volgen met nieuwe technologieën en ontwikkelingen en meer samenwerking tussen de sectoren gaat faciliteren. Volgens een woordvoerder is de subsidie onderdeel van een groter plan, waar nu nog niet veel over gezegd kan worden. In oktober zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de precieze invulling van het bedrag.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in