Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing in CoronaCheck-app: wordt aan gewerkt

De CoronaCheck-app bevat een fout. Wie bewijs heeft ooit besmet te zijn geweest en een geregistreerde vaccinatie heeft, krijgt toch geen groen licht van de app.
Hugo de Jonge
© Shutterstock
Shutterstock

En dat hoort wel: Mensen die corona hebben gehad zijn in principe met één prik al volledig gevaccineerd. Minister Hugo de Jonge is er vandaag als de kippen bij om te melden dat het hier om een opstartprobleem gaat. "Als je met zo'n ongelofelijk groot project start, waarbij zoveel systemen aan elkaar gekoppeld moeten worden, dan kunnen er dingen als je net begint nog niet helemaal lukken."

Volgens De Jonge wordt er hard gewerkt aan een oplossing. Als het vrijdag niet lukt om een groen vinkje in de app te krijgen, moet je het volgens De Jonge "gewoon morgen nog eens proberen. We zijn daar vandaag mee bezig en ik verwacht ook wel dat het vandaag wordt opgelost."

Gisteren ook al een probleem

Donderdag, toen de mogelijkheid om een vaccinatiebewijs aan te maken aan de app werd toegevoegd, was er een probleem met de vaccinaties van Janssen. In de app werden de gegevens van zo'n 300.000 mensen die dat vaccin hebben gekregen niet goed verwerkt. Dat probleem is volgens het ministerie in de voorbije nacht verholpen. Andere problemen zijn vooralsnog niet naar voren gekomen, zegt een woordvoerder.

Mensen die al een coronabesmetting hebben doorgemaakt kunnen als ze willen alsnog een tweede prik krijgen. Maar voor een groen vinkje in de app is één prik na een doorgemaakte besmetting in principe genoeg. Het gaat om mensen die een coronavaccin van Pfizer/BioNTech, AstraZeneca of Moderna krijgen. Wie het Janssen-vaccin krijgt, heeft ook zonder een doorgemaakte besmetting aan één prik genoeg.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in