Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs Microsofts Office 2013 fors omhoog

De prijs van Office 2013 in de pakketuitvoering gaat fors omhoog, tussen de 10 en de 17 procent, blijkt uit een annoncering op het Microsoft-blog. De Office Home & Student-uitvoering gaat 139,99 dollar kosten (+ 17 procent), Office Home & Business kost 219,99 dollar per jaar (+ 10 procent) en voor de Professional-uitvoering moet je 399,99 dollar (+ 14 procent) neertellen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Gebruik meerdere kopieën ontmoedigd

Voor personen of huishoudens die meerdere kopieën van Office hebben draaien, wordt het relatief nog duurder. Voor Office 2013 komen er geen voordeelaanbiedingen met het recht om de software op 2 pc's te installeren. Office 2013 Home & Business voor 2 pc's kost 440 dollar, waar een voordeelpakket met twee licenties voor de vergelijkbare uitvoering van Office 2010 280 dollar kost. Dat scheelt 60 procent. Ook de Professional-uitvoering wordt 60 procent duurder, als je twee installaties wil. Kopers van de drielicentie-uitvoering van Office 2010 voor thuisgebruik en studenten zijn bij een upgrade helemaal onvoordelig uit: die moeten voor een vergelijkbare versie van Office 2013 420 dollar neertellen.

Huur kan een goedkoper alternatief zijn

In sommige gevallen zal de huur van Office 2013 daardoor aantrekkelijk worden. De thuisuitvoering kost in huurvorm 99,99 dollar per jaar. Voor dat bedrag mag men de software op 5 apparaten gebruiken, waaronder geselecteerde smartphones en tablets. Kleine bedrijven betalen per medewerker 149,99 dollar; die mag de software op 5 apparaten gebruiken.

Nog los van de extra's die de software-as-a-servicevorm van Office 2013 biedt, zoals gratis opslagruimte in de cloud, de mogelijkheid om Office te 'streamen' naar een pc die niet de jouwe is en voor bedrijven de meegeleverde mail, samenwerkings- en communicatiesoftware, kan het interessant worden om de software te huren. De voornaamste vraag daarbij is, hoeveel apparaten men in huis heeft, en hoe vaak men de software opwaardeert. Wie regelmatig een versie van Office overslaat, is natuurlijk al snel duurder uit met de huurvariant.

Nog de vraag of je ooit kunt ophouden met huren

Belangrijk is ook de vraag, hoe je je bestanden kunt openen mocht je in de toekomst besluiten de huur van Office 2013 op te zeggen. Wie Office 2013 huurt, krijgt net als de koper van het pakket een lokale kopie van de software. Maar je mag aannemen dat die kopie niet meer werkt als de huur verlopen is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee