Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Reken op meer errors na installatie oktober-patch Windows 10

Windows 10 gaat strenger controleren op de herkomst van drivers van derden. Het gevolg is dat gebruikers vaker een foutmelding zullen zien.
Windows 10 lente-update 2020
© Microsoft
Microsoft

Er zijn twee nieuwe meldingen die Windows 10-gebruikers binnenkort vaker op het scherm zullen tegen komen, wanneer een nieuw apparaat wordt geïnstalleerd. Eén vertelt de gebruiker dat de uitgever van de driversoftware niet kan worden geverifieerd. De ander maakt melding van het ontbreken van een signature.

De meldingen zijn het gevolg van een wijziging in het beveiligingsbeleid van Microsoft dat is gericht tegen gemanipuleerde driversoftware waarmee - eenmaal geïnstalleerd - kwaadwillenden zich toegang kunnen verschaffen tot het systeem via een ingebouwd achterdeurtje.

In het geval gebruikers de genoemde melding tegenkomen, adviseert Microsoft hen de betreffende leverancier van de randapparatuur te benaderen met een verzoek om een correcte driver.

Microsoft omschrijft de vereisten zo in zijn opsomming van bekende problemen met de oktober-security update die sinds dinsdag wordt verspreid: "Starting with this release, Windows will require the validity of DER encoded PKCS#7 content in catalog files. Catalogs files must be signed per section 11.6 of describing DER-encoding for SET OF members in X.690."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in