Overslaan en naar de inhoud gaan

'Microsoft hoort politie New York schadeloos te stellen'

Het was misschien niet de meest handige beslissing, maar Microsoft zei natuurlijk wel met nadruk en bij herhaling dat het vol inzette op mobiele telefonie. Nu zit de politie New York met de gebakken peren.
Windows

NYPD kocht 36.000 mobiele telefoons met Windows Phone erop. Het ging daarbij om de Lumia 830 uit oktober 2014 en de Lumia 640XL uit maart 2015. Maar vlak nadat de laatste exemplaren waren uitgereikt, zag de korpsleiding zich al gedwongen beginnen met de voorbereiding van de vervanging van deze telefoons, schrijft de New York Post. De reden: Microsoft staakte de ondersteuning van Windows Phone 8.1 op 11 juli j.l, en daarmee werd het besturingssysteem van de mobieltjes van de agenten in New york ook niet meer ondersteund

De aanschaf van de mobieltjes maakte onderdeel uit van het NYPD Mobility Initiative, waar 160 miljoen dollar voor werd uitgetrokken. Het resultaat stemde de New Yorkse politie-agenten zeker tevreden, aldus de New York Post. Maar de investering in apparatuur en vooral ook apps die de agentenhelpen hun werk te doen, wordt nu in rap tempo waardeloos. Vanaf eind dit jaar worden de mobieltjes vervangen door iPhones; dat betekent ongetwijfeld dat de apps op de mobieltjes herontwikkeld moeten worden.

De nu ontstane situatie leidt vanzelfsprekend tot een rondje zwartepieten. NYPD Deputy Commissioner for information technology Jessica Tisch lijt met die kaart opgescheept te worden. Zij zou haar zin hebben doorgedreven bij de aanschaf van Windows Phone-systemen ondanks waarschuwingen dat het niet handig was te kiezen voor een systeem met zo weinig marktaandeel. Tisch zou naar verluidt een voorkeur voor Windows Phone hebben gehad vanwege de aansluiting bij de Microsoft-software waarop videobewakingssoftware van de politie New York draait.

Om die reden menen de nodige analisten, dat met name Microsoft blaam treft. Die heeft met zijn halfslachtige beleid rond mobiele telefonie velen op het verkeerde been gezet, redeneren de Microsoft-critici. Nu daardoor zo'n schep belastinggeld in één keer waardeloos wordt, zou Microsoft de schade die de NYPD lijdt, eigenlijk behoren te vergoeden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in