Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft forceert upgrade naar Fall Creators Update

Sommige Windows 10-gebruikers melden dat hun systeem is aangepast ook al was de automatic update uitgeschakeld.
Windows 10 Fall Creators Update

De Windows-blog AskWoody en Computerworld maken melding van deze actie van Microsoft. Het gaat om mensen die nog de Anniversary Update (versie 1607) of de eerste Spring Creators Update (versie 1703) op hun pc hadden draaien. Zonder waarschuwing vooraf zijn die systemen aangepast naar de Fall Creators Update die in oktober vorig jaar uitkwam (versie 1709).

Bijzonder is dat deze pc's allemaal zodanig waren ingesteld dat upgrades zo lang mogelijk werden uitgesteld door ze in de Current Branche for Business-upgraderoutine te plaatsen. Ook lijkt het er op dat deze pc's allemaal hun Diagnostic Data instelling op nul hadden gezet. Dat betekent dat deze pc's het minimum aan informatie naar het telemetrieprogramma van Microsoft sturen. Het lijkt er op dat pc's met de versies 1607 en 1703 waarbij deze instelling minder strak was ingesteld (dus op Basic of Full) de geforceerde upgrade niet hebben ondergaan.

CBB bestaat eigenlijk niet meer

Het is niet de eerste keer dat Microsoft zo'n geforceerde upgrade doet op een select aantal pc's, merkt Woody on Windows in een column in Computerworld op. Ook in juli 2017 en in november 2017 vond een vergelijkbare actie plaats. Columnist Woody Leonard van Computerworld verklaarde in juli vorig jaar al dat de Current Branch for Business eigenlijk na twee aanpassingen in de door Microsoft gebruikte terminologie in feite niet meer bestaat. Bij de aanpassingen is de optie om de feature updates uit te stellen automatisch uitgezet. Leonard noemt een paar mogelijkheden om de updates alsnog te weigeren die uit de doeken worden gedaan op de patchmanagement.org-mailinglist

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in