Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen 3 jaar lopen netwerken vast dankzij Internet of Things

De toevoeging van slimme apparaten en van apparaten die zijn voorzien van sensoren zal de beheerders van de helft van de IT-netwerken dwingen om te leren gaan met beperkte capaciteit. Een vijfde daarvan, ofwel 1 op de 10 IT-afdelingen zal te kampen krijgen met overbelaste netwerken, voorziet IDC.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Deze voorspelling van het analistenbureau over de gevolgen van het Internet of Things (IoT) zal de IT-afdelingen in het dagelijks leven de meeste hoofdpijn opleveren - als die bewaarheid wordt. Maar ook andere ontwikkelingen rond het IoT die IDC voorziet, hebben de nodige consequenties.

Veel gevolgen voor IT

Zo voorziet IDC dat over 5 jaar 90 procent van de gegevens die het IoT genereert, opgeslagen zullen worden in de cloud, om zo de complexiteit van verwerking ervan te reduceren. Binnen 2 jaar zal 90 procent van de IT-verantwoordelijken merken dat het IoT hun netwerken kwetsbaarder maakt, al zullen de meeste incidenten eerder als ongemak ervaren worden. Tegen 2018 zal 40 procent van de data die IoT genereert aan de grenzen van het netwerk opgeslagen, verwerkt en geanalyseerd worden - zonder dat dat dus de problemen in het netwerk helpt voorkomen. En rond 2017 zal 90 procent van de verantwoordelijken voor het rekencentrum dan wel de bedrijfssystemen nieuwe bedrijfsmodellen invoeren om niet-traditionele infrastructuren en door medewerkers zelf aangeschafte apparatuur (BYOD) te beheren.

IoT verandert de maatschappij

IDC's voorspellingen hebben niet alleen betrekking op de IT-afdeling. Zo voorziet IDC dat binnen 5 jaar IoT in alle branches wordt toegepast, waar nu het zwaartepunt ligt in de industrie, transport, slimme steden en consumenteninitiatieven. Gemeenten zullen een belangrijk aandeel nemen in de overheidsbestedingen aan het IoT; investeringen in slimme steden zullen een kwart van de externe overheidsbestedingen aan IoT voor hun rekening nemen. 60 procent van IT-oplossingen die als gesloten, fabrikanteigen systeem zijn ontwikkeld, zullen tegen 2018 open source zijn geworden om de marktacceptatie een impuls te geven. Dankzij IoT-technieken zal 40 procent van de draagbare IT voor consumenten (wearables) zich binnen 5 jaar ontwikkelen tot een levensvatbaar alternatief voor smartphones. En de adoptie van IoT zal tegen 2018 nog een aanmerkelijke versnelling ondergaan doordat dan de millenials - die gewend zijn te leven in een verbonden wereld - volwassen worden.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in