Overslaan en naar de inhoud gaan

WhatsApp toch niet safe

WhatsApp is minder goed beveiligd dan het zelf claimt. Afgelopen zaterdag bleek dat berichten onderschept en gedecodeerd kunnen worden.
facebook whatsapp

Het lek is ontdekt door Tobias Boelter, een cryptograaf en security researcher bij de Berkely Universiteit in Californië. Hij wees Facebook, de eigenaar van WhatsApp al in april vorig jaar op deze loop.

WhatsApp beweert dat zijn berichtenverkeer zo goed versleuteld is dat zelfs zij als eigenaar van de dienst het niet kunnen monitoren. Eveneens zou de encryptie niet te ontcijferen zijn.

WhatsApp’s end-to-end encryption is gebaseerd op security keys van Open Whisper Systems. WhatsApp is echter in staat deze end to end service te onderscheppen zonder dat de ontvanger het merkt. De afzender van een onderschept bericht krijgt slechts een ‘not delivered message' met het verzoek het bericht opnieuw te sturen. Dat tweede bericht wordt dan gewoon afgeleverd.

In een reactie op dit bericht laat een Engelse politicus weten niet verbaasd te zijn. “Alles is te kraken dus ook WhatsApp”. Zijn advies is om gevoelige informatie nooit via publieke media te versturen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in