Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig verstuurde bestanden zijn versleuteld

Terwijl in elk geval een kwart van de Nederlandse bedrijven in de afgelopen anderhalf jaar een toename heeft opgemerkt van het aantal incidenten op het gebied van netwerk- en informatiebeveiliging, beschermt slechts een minderheid gegevens die verstuurd worden door middel van encryptie. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van netwerkleverancier Ciena. Voor het onderzoek werden 400 ICT-beslissers ondervraagd uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nederland doet het relatief goed

Een lichtpuntje is dat Nederland na Duitsland wel het hoogste percentage bedrijven telt dat gegevens versleutelt. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld doet maar een kwart van de bedrijven dit. Bovendien heeft 31 procent van de Nederlandse respondenten die dat nu nog niet doen zich voorgenomen dit wel te gaan doen.

Wel blijkt uit het onderzoek dat bijna 90 procent van de ondervraagde bedrijven in elk geval een vorm van encryptie gebruikt. Daarbij is vooral encryptie van apparatuur en van bedrijfsgegevens op de applicatielaag favoriet: respectievelijk 53 en 48 procent gebruikt deze technieken.

Encryptie van bestanden tijdens hun overdracht (in-flight encryptie) is een belangrijk onderdeel van een grondige beveiligingsaanpak. Daarnaast zou volgens Ciena ook gezorgd moeten worden voor serverbeveiliging en encryptie van gegevens in opslag.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in