Overslaan en naar de inhoud gaan

Trumps schoonzoon ook fout met e-mailserver

Jared Kushner, schoonzoon en senior-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump heeft regelmatig een privéserver gebruikt voor het versturen van e-mail. Hij deed dat naar mensen uit de presidentiële staf van het Witte Huis. Het is voor Witte Huis- en regeringspersoneel niet toegestaan een privéaccount te gebruiken voor officiële werkzaamheden.
Donald Trump
© CC BY-SA 4.0
CC BY-SA 4.0

Kushner's advocaat Abbe Lowell heeft in een verklaring bevestigd dat zijn cliënt tussen januari en augustus van dit jaar "minder dan honderd e-mails heeft verstuurd en ontvangen via een privéaccount.''

Het ging volgens Lowell vooral om mail die over Kushner's werk gingen, maar per abuis naar het privéadres werden gestuurd. Deze mails zijn doorgestuurd naar het officiële Witte Huis-mailadres. De mails zijn bewaard op het Witte Huis, zoals wettelijk verplicht is, en tegelijkertijd verwijderd van het privéadres

Website Politico onthulde de zaak. Volgens de site hebben meer hoge medewerkers rond Trump hetzelfde gedaan. Het magazine noemt verder geen namen, maar meldt wel dat Kushner's echtgenote Ivanka Trump ook een mailadres op hetzelfde domein heeft als haar man. De dochter van Trump is ook een officiële adviseur van de president.

'Clinton moet de gevangenis in'

De constatering is pikant omdat Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar er meermalen op hamerde dat zijn tegenstandster Hillary Clinton tegen alle regels in als minister van Buitenlandse Zaken een privéserver had gebruikt. Hij dreigde bij winst Clinton daarvoor gevangen te laten zetten. Aanhangers van Trump scandeerden veelvuldig "lock her up'' (sluit haar op) tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Hillary Clinton schrijft in haar pas verschenen boek (What happened) dat ze ervan overtuigd is dat die affaire een van de belangrijkste redenen is waarom ze de verkiezingen verloor van Trump. Ze werd door FBI-directeur James Comey in juli vorig jaar vrijgepleit, maar Comey kwam enkele dagen voor de verkiezingen weer op de zaak terug. Clinton is nooit aangeklaagd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in