Overslaan en naar de inhoud gaan

Security-alarmsysteem deelt dreigingsinformatie nu ook met FERM

Het Nederlands Security Meldpunt en FERM - dat als samenwerkingsverband bedrijven uit het Haven Industrieel Complex in Rotterdam ondersteunt - zijn een samenwerking gestart. Bedrijven in de Rotterdamse haven kunnen daarmee nu dreigingsinformatie van het Meldpunt ontvangen, waarna zij actie kunnen ondernemen om zichzelf te beschermen.
Security Nederland
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Het Nederlands Security Meldpunt werd in februari dit jaar opgericht op initiatief van het DIVD, de Nederlandse Beheersorganisatie Internetproviders, Connect2Trust, Stichting AbuseIO, SURFcert en AMS-IX. De organisatie wil het Nederlandse deel van het internet veiliger maken door abuse- en dreigingsinformatie te delen met partijen die er wat aan kunnen doen. Bedrijven en organisaties in heel Nederland kunnen meldingen over kwetsbaarheden ontvangen. Die informatie wordt geleverd aan aangesloten partijen, maar ook ongevraagd naar organisaties die dit (nog) niet hebben gedaan.

Nu is dus een samenwerking gesloten met FERM, dat al langer dreigingsinformatie ontvangt van het NCSC. "Daar kunnen we nu informatie van het Nederlands Security Meldpunt aan toevoegen. Zo krijgen onze participanten niet alleen de informatie die bekend is bij en gedeeld mag worden door de overheid, maar ook informatie die vrijwillige hackers verzamelen", aldus de organisatie.

FERM gaat de ontvangen dreigingsinformatie doordelen met haar participanten, die toestemming hebben gegeven voor het gebruiken van de informatie. Dat doordelen gebeurt beveiligd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in