Overslaan en naar de inhoud gaan

Salarissysteem Universiteit Leiden getroffen door ransomware

Het salarisverwerkingssysteem van JobMotion van de Universiteit Leiden is getroffen door een ransomware-aanval. JobMotion is het interne detacheringsbureau van de universiteit en het salarissysteem bevat persoonsgegevens van iedereen die via het bureau werkzaam is voor de Universiteit Leiden. Bij de aanval zijn dergelijke gegevens mogelijk gelekt.
Mensen kunnen niet bij geld
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Bij de aanval zijn mogelijk namen, adressen, woonplaatsen, telefoonnummers, e-mailadressen, contactpersonen en factuurgegevens gelekt. Naar de precieze omvang en toedracht wordt nog onderzoek gedaan door een "gespecialiseerd cybercrimebedrijf", aldus de universiteit. Het is dus nog niet duidelijk of er inderdaad gegevens gelekt zijn en hoeveel mensen daardoor getroffen zijn. Mocht dit wel het geval zijn, dan worden betrokken personen persoonlijk per e-mail geïnformeerd. Er is al melding gemaakt van een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het onderzoek zit echter al in een afrondende fase en de informatie tot nu toe geeft volgens de universiteit "aanleiding tot voorzichtig optimisme". Volgende week verschijnt het eindrapport. Of de universiteit losgeld heeft betaald aan de cybercriminelen, is niet bekendgemaakt.

De uitbetaling van de salarissen aan de werknemers die via JobMotion bij de Universiteit Leiden werken, is niet in gevaar gekomen door de ransomware-aanval. De salarissen van studenten zijn deze week "op tijd en correct" verwerkt. "Komende week zal er wederom een weekverloning plaatsvinden evenals de maandverloning."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in