Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie scherpt TikTok-beleid aan: speciale telefoons voor Chinese app

De politie heeft het TikTok-beleid aangescherpt met een aantal nieuwe regels. De organisatie ziet belangrijke voordelen van het netwerk, maar breidt het bestaande verbod toch verder uit.
TikTok
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Dankzij TikTok staat de politie meer in verbinding met jongeren, zo schrijft de organisatie op haar website. Het medium versterkt de ‘informatiepositie’ van de politie en draagt bij aan het dagelijks politiewerk. “Kort gezegd: aanwezig zijn op TikTok heeft een groot operationeel belang.”

TikTok downloaden op een diensttelefoon was al niet mogelijk. Met de nieuwe regels krijgt alleen een select groepje agenten nog toegang tot de app. Zij kunnen TikTok inzetten voor opsporing, intelligence, communicatie, toezicht en handhaving. De politie geeft deze agenten speciale telefoons die alleen worden gebruikt voor de officiële zakelijke TikTok-accounts en voor opsporings- en intelligence-doeleinden.

De politie hoopt met de aanscherping risico’s en gevaren van het platform weg te nemen. “Zolang er miljoenen Nederlanders op actief zijn, kan de politie TikTok niet zomaar negeren.”

Lokale overheden

Intussen zitten diverse lokale overheden in hun maag met de door de politie en rijksoverheid genomen maatregelen tegen het gebruik van TikTok. Tientallen gemeenten, provincies en burgemeesters zijn nog actief op het medium, zo bleek onlangs uit een inventarisatie van AG Connect, Binnenlands Bestuur & iBestuur. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in