Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Europees cybersecurityinstituut ENCS

ENCS is vandaag aangekondigd op het congres Metering, Billing/Transmission & Distribution SmartGrids Europe 2012 in Amsterdam. De nieuwe club gaat zich bezighouden met onderzoek, testen, kennisdelen en training op het gebied van cyber security voor vitale infrastructuren. Om eigenaren van infrastructuren te helpen zich beter te beveiligen. Gezien het grensoverschrijdende karakter van cybercrime, richt ENCS zich erop zoveel mogelijk Europese partijen te betrekken in deze missie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

ENCS verleent vier geïntegreerde diensten: Research & Development, Cyber Testing, Training en Information & Knowledge Sharing. Het maakt daarbij gebruik van kennis en kunde van aangesloten organisaties, zoals gespecialiseerde kennisinstituten, universiteiten en industriële partijen.

Onderzoek voor beheerders van infrastructuren

Het research & development programma is gericht op de behoeften van beheerders van vitale infrastructuren en functionarissen met een verantwoordelijkheid voor beveiliging van die infrastructuren. Daarnaast zet ENCS zich in voor het delen van kennis tussen de aangesloten leden. Er komt een test-faciliteit om systemen die ontworpen zijn om infrastructuren en systemen te beveiligen tegen cybercrime uitgebreid te testen. Tenslotte zet ENCS trainingsprogramma's op om de bewustwording op het gebied van cybersecurity te vergroten bij zowel eigenaren van vitale infrastructuren als beleidsbepalers. Ook wil het meer inzicht helpen verschaffen in reële scenario's en nieuwe concepten voor cybersecurity ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in