Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland in top 3 van CERT's

Dat blijkt uit een overzicht van EU-agentschap Enisa, dat deze week is uitgekomen. In het overzicht worden de Computer Emergency Response Teams (CERT’s) van ruim 40 landen binnen de EU en leden van het Europese Free Trade Association in kaart gebracht. Daarbij heeft Enisa zich gebaseerd op Trusted-Introducer Service, een EU-dienst waarbij CERT’s zich kunnen aanmelden en eventueel geaccrediteerd kunnen worden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Geaccrediteerde leden hebben toegang tot informatie over de aangemelde CERT’s, wat internationale samenwerking moet vergemakkelijken.

Samenwerken

Nederland is rijkelijk vertegenwoordigd met CERT’s. Waarschuwingsdienst GovCert, inmiddels opgegaan in het Nationaal Cyber Security Center wordt wereldwijd hooglijk gewaardeerd onder meer om zijn lust tot samenwerking. Nederland was ook een van de eerste landen met een dergelijk nationaal CERT.

Andere CERT’s die Enisa in Nederland heeft geteld zijn die van het ministerie van Defensie, ABM Amro, het AMC, de universiteiten van Amsterdam (UvA en VU), Groningen en Utrecht, ING, KPN, Rabobank, Surfcert (Surfnet), Edutel en CERT-IDC

Enisa telt in elk geval 15 internationaal opererende CERT’s, waaronder die van IBM, Cisco, Interpol en de Navo.Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in