Overslaan en naar de inhoud gaan

NCSC start Wall of Fame voor securitymeldingen

Securityonderzoekers kunnen voortaan een plekje verdienen voor een gemelde kwetsbaarheid op de Wall of Fame van het NCSC (Nation Cyber Security Center).
winnaar
© Shutterstock
Shutterstock

Het ICT-securityorgaan van de Nederlandse overheid wil verantwoord melden van kwetsbaarheden (coördinated vulnerability disclosure, afgekort CVD) aanmoedigen en viert melders nu door ze te belichten op een zogeheten Wall of Fame. Daar krijgen securityonderzoekers een plek als ze een melding hebben gedaan van een zeer impactvol lek. Voor de totstandkoming van de lijst hanteert het NCSC wel wat kwaliteitseisen.

Zo moet de melding een grote impact hebben op de digitale veiligheid van Nederland. Verder geldt bij meerdere meldingen van dezelfde melder dat het percentage goede en kwalitatieve meldingen hoog moet zijn. Ook is er een vereiste dat de kwaliteit van de rapportage in de melding goed is. Simpelweg 'brand' roepen is dus niet afdoende.

6 securityhelden en DIVD

Het NCSC kreeg vorig jaar ruim 2500 meldingen van kwetsbaarheden. Daaruit heeft het de meldingen geselecteerd van 6 onderzoekers: Chester van den Bogaard, Ibrahim Durmus, Ivan Iushkevich, Kenny Hietbrink, Oussama Kamsi en Ramon Dunker. Tevens heeft het vrijwilligersinitiatief Dutch Institute of Vulnerability Disclosure (DIVD) een plek op deze lijst gekregen.  

Het NCSC benadrukt dat het zeer veel waarde hecht aan de CVD-meldingen van securityonderzoekers. “Met het delen van hun kennis over kwetsbaarheden dragen zij direct bij aan een digitaal veilig Nederland.”

T-shirt

Melders die niet op de Wall of Fame komen, kunnen nog altijd wel in aanmerking komen voor de zeer gewilde t-shirts van het NCSC of cadeaubonnen als dank.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in