Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verdrievoudigt uitkering 'bug bounties'

In een jaar tijd heeft Microsoft het bedrag dat wordt uitgekeerd aan IT-beveiligingsonderzoekers die fouten ontdekten in de software verdrievoudigd naar 13,7 miljoen dollar.
dollars
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De hogere uitkeringen zijn deels het gevolg van zes nieuwe bugbounty-programma's en twee nieuwe onderzoeksfondsen bij Microsoft. In totaal werden meer dan duizend meldingen gedaan door meer dan 300 beveiligingsonderzoekers. Microsoft heeft nu 15 verschillende programma's die bug bounties uitkeren. De bugbounty-programma's helpen het aantal zeroday-kwetsbaarheden dat wordt ontdekt en misbruikt, te verminderen. Het stimuleert onderzoekers gevonden kwetsbaarheden te melden aan de betreffende producent in plaats van ze te verhandelen met cybercriminelen.

Waarschijnlijk hebben de onderzoekers ook meer tijd kunnen besteden aan het speuren naar kwetsbaarheden als gevolg van de beperkingen in bewegingsvrijheid door de COVID-19-epidemie. In alle programma's was er een sterke belangstelling van onderzoekers en een toename in het aantal indiende rapporten in de eerste maanden van de pandemie, constateert Microsoft.

Microsoft keerde meer dan twee keer zo veel beloningen uit als Google in dezelfde periode. Microsoft scoort dan ook hoog in het aantal 'zero day'-kwetsbaarheden dat daadwerkelijk wordt misbruikt door cybercriminelen, meldt ZDNet op basis van cijfers van Googles Project Zero. Van de 11 dergelijke exploits die in het eerste half jaar van 2020 werden ontdekt door Google, waren er 4 gericht op Microsoft-software. Over heel 2019 zaten 11 van de 20 misbruikte zero-day kwetsbaarheden in Microsoft-software. Googles Project Zero maakt daarbij overigens wel de kanttekening dat er meer aandacht is voor Microsoft-producten wat ook resulteert in meer tools voor het opsporen van softwarefouten in Microsoft producten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in