Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: 'Hacken Amerikaanse politici verijdeld'

Microsoft zegt dat het cyberaanvallen heeft gestopt op drie kandidaten die meedingen naar een zetel in het Amerikaanse Congres. De hackers probeerden dit met een poging de wachtwoorden te ontfutselen via een vervalste website van het technologiebedrijf.
© Flickr
Flickr

Wie de kandidaten waren, is niet bekendgemaakt, maar het gaat volgens Microsoft om "personen die belangrijk genoeg zijn om te bespioneren en om via hen de verkiezingen in november van dit jaar te beïnvloeden". Dat zei Tom Burt, die bij zijn werkgever verantwoordelijk is voor internetbeveiliging, tijdens een congres over cybersecurity in het Amerikaanse Aspen.

Zelfde tactiek

Burt zei verder dat de hackers in 2016 dezelfde tactiek gebruikten tijdens de Democratische Conventie van 2016 in Philadelphia, waar het bedrijf de internetbeveiliging deed.

Een directielid van Facebook zei op dezelfde conferentie dat in april van dit jaar het bedrijf een paar honderd pagina's heeft verwijderd van een Russische organisatie, die door speciaal aanklager Robert Mueller is aangeklaagd wegens inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in