Overslaan en naar de inhoud gaan

'Klanten Workplace mogelijk dupe lek Facebook'

Gebruikers van Workplace, de zakelijke versie van Facebook, zijn mogelijk ook slachtoffer geworden van het recente datalek bij het sociale netwerk.
Zuckerberg en beveiliging
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Dat meldt nieuwssite Business Insider. Bij het lek kregen hackers toegang tot de accounts en persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers.

De nieuwssite heeft diverse e-mails ingezien die Facebook verstuurde aan gebruikers van Workplace. In de mails waarschuwt Facebook dat er een kans is dat ze ook getroffen zijn door de hack. Het zou alleen gaan om bedrijven die al met Workplace werkten voordat Facebook de dienst in oktober 2016 officieel lanceerde.

Koppeling met Facebook

Workplace is bedoeld voor interne communicatie binnen bedrijven. Maar in de bètaversie, toen de dienst nog Facebook at Work heette, was het ook mogelijk accounts te koppelen aan normale Facebook-profielen. Vandaar dat deze gebruikers mogelijk ook blootgestaan hebben aan de hack.

Een woordvoerder van Facebook stelt tegenover Business Insider dat er momenteel nog geen aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk Workplace-klanten zijn getroffen. "Maar we onderzoeken het en zoeken rechtstreeks contact met klanten om hen op de hoogte te houden.''

Facebook at work heeft een aantal grote merken als klant, zoals Heineken, Domino's pizza, Spotify, Starbucks, Booking.com, Danone en winkelketen Walmart.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in