Overslaan en naar de inhoud gaan

Klanten British Airways slachtoffer digitale inbraak

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) is getroffen door een grote dataroof. Hackers bemachtigden gegevens over 380.000 betalingen door klanten, berichten Britse media.
Airbus British Airways
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De hackers hadden het voorzien op informatie over mensen die tussen 21 augustus en 5 september boekten via de website of mobiele app. Klanten hoeven volgens BA niet te vrezen dat hun paspoortgegevens of reisdetails in handen zijn gevallen van de cybercriminelen. Die kregen mogelijk wel toegang tot "persoonlijke of financiële'' informatie. Het veiligheidsprobleem op de website is inmiddels opgelost, zegt het bedrijf.

De politie is op de hoogte gesteld. Het bedrijf treedt in contact met de gedupeerden. "We adviseren klanten die denken dat ze zijn getroffen door dit incident om contact te zoeken met hun banken of creditcardproviders'', zegt de luchtvaartmaatschappij.

Topman Alex Cruz van British Airways zei vanochtend op BBC Radio dat alle schade die klanten ondervinden door een hack te vergoeden. Cruz ontkent dat British Airways niet genoeg deed om de gegevens te beschermen. Zo waren die gegevens versleuteld en de hackers hebben die versleuteling niet gekraakt. "Er zijn andere methodes gebruikt door de criminelen om de gegevens in handen te krijgen, heel geavanceerde methodes.''

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in