Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeerders mijden gehackte bedrijven

Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG onder 133 wereldwijd opererende institutionele investeerders. Bijna 80 procent investeert bij voorkeur niet in bedrijven die gehackt zijn geweest.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De aandacht van investeerders voor de veiligheid van bedrijven waarin zij willen investeren is pas de laatste tijd aangewakkerd. Dat is te danken aan een aantal grote cyberaanvallen die de laatste tijd prominent in het nieuws zijn gekomen.

De investeerders zijn er van overtuigd dat ruim de helft van het topmanagement van bedrijven waarin zij nu investeren niet in staat is adequaat om te gaan met cyber-risico's. Bovendien menen de respondenten dat 43 procent van het topmanagement te weinig kennis en kunde heeft om te sturen op innovatie en risico's in de digitale wereld. Die topmanagers zelf vinden dat overigens ook van hun collega's en zichzelf, zo bleek al uit een eerder onderzoek van KPMG onder 350 multinationals.

Volgens KPMG zou het al een goede stap zijn voor het topmanagement als het cyber security hoger op de agenda zou zetten en er wat meer tijd aan zou besteden. Dat is althans de wens van 86 procent van de ondervraagde investeerders.Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in