Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Bertil Holthuis

Deze criminelen hebben niet eens meer inbrekersvakmanschap nodig. Bovendien kost het digitale inbrekersgereedschap niet veel meer. Ze hoeven ook niet meer bij nacht en ontij op pad. Vanuit de luie stoel, of wie weet wel gewoon uit de gevangenis, kunnen ze aan de slag. Onafhankelijk van tijd en plaats en voor lage kosten, ook hier maakt automatisering zijn belofte waar! En met zo’n gigantisch rendement kun je je moeilijk aan de indruk onttrekken dat cybercrime loont.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Security staat bij iedereen hoog op de agenda, nu eindelijk ook bij politieke partijen en minister Opstelten. Maar het houdt niet op. Ook deze week zagen we weer het nodige nieuws over inbraken en falende beveiliging. Op internet staan alle grenzen open, waardoor beveiliging buitengewoon moeilijk wordt. Het is net de echte wereld. De situatie doet me denken aan een juwelier die voor de achtste keer wordt overvallen, ondanks alle maatregelen.

Zal een alles omvattende en eigentijdse wet op het dataverkeer, die ook aangeeft wat de overheid wel en niet mag in de strijd tegen cybercrime, ons gaan helpen? Waarschijnlijk wel, maar de cybercrimineel blijft vanuit zijn luie stoel ongetwijfeld doorgaan met het behalen van superrendementen. Beveiliging lukt alleen als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. De overheid begint dat nu te doen, IT-bedrijven doen dat al.

De volgende stap moet zijn dat elk device waarmee we internet op gaan goed te beveiligen is. Alleen dan kan een gebruiker zijn verantwoordelijkheid nemen. Want net zoals hij zijn huis afsluit, moet hij zijn data goed kunnen afsluiten. Wie dán nog de deur open laat staan moet niet verrast zijn als bij thuiskomst alles weg is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in