Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackers stelen gegevens miljoenen Amerikanen

Kredietbureau Equifax is getroffen door een cyberaanval. Hackers hebben daardoor toegang gekregen tot creditcardgegevens, huisadressen, geboortedata en andere informatie van mogelijk 143 miljoen Amerikanen.
creditcard
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

De hackers hebben ook toegang gekregen tot persoonlijke gegevens van klanten uit Canada en Groot-Brittannië van Equifax.

Daarbij gaat het om veel minder mensen.

Bij een intern onderzoek eind juli ontdekte Equifax dat de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen door een cyberaanval op straat waren komen te liggen. Het bedrijf bracht die informatie pas donderdag naar buiten.

Onder de buitgemaakte gegevens zit ook correspondentie over foutieve afboekingen. Van 182.000 mensen zijn daarmee ook veel gedetailleerde privégegevens op straat komen te liggen. Wie wil controleren of de eigen creditcard-accounts zijn getroffen kan terecht op een speciale website www.equifaxsecurity2017.com.

"Dit is weer een voorbeeld van een datalek dat pas laat publiek bekend wordt", zegt David Emm, hoofdonderzoeker van Kaspersky Lab in een reactie. "Dat geeft aan dat regulatie nodig is. We kunnen alleen maar hopen dat GDPR (General Data Protection Regulation) die in mei 2018 van kracht wordt, in de eerste plaats bedrijven aanzet tot het beveiligen van de klantdata die zij bezitten en ten tweede de bevoegde instanties tijdig op de hoogte brengen als zich een incident voordoet."

De grootste hack tot nog toe was die Yahoo eind vorig jaar bekend maakte. In augustus 2013 werden gegevens van meer dan een miljard mensen ontvreemd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in