Overslaan en naar de inhoud gaan

Google dwingt 2-factor authentication af

Google voert de strengere inlogprocedures in voor alle diensten van Google Apps. Tot nog toe konden gebruikers er zelf voor kiezen de zwaardere autenticatieprocedure in te schakelen. Maar nu zet Google deze aan bij iedereen met een abonnement op de dienstverlening.
Google zoeken
© Google
Google

Bij 2-factor authentication krijgt de gebruiker bij het inloggen een eenmalig bruikbare code toegezonden, meestal via sms. Die moet ingevuld worden voordat de gebruiker toegang krijgt. Veel websites dwingen het gebruik van deze authenticatie al af wanneer er financiële of privacygevoelige gegevens in het spel zijn zoals bij internetbankieren of het regelen van privacygevoelige zaken met behulp van DigID.

2-factor authentication duikt steeds vaker op

Ook websites als Dropbox, Yahoo en Twitter bieden de mogelijkheid aan als extra bescherming van het account, maar dwingen het gebruik nog niet af. Voor de gebruiker betekent de strenge beveiliging extra werk.

Google gaat de extra beveiliging de komende weken uitrollen over de verschillende Google App-diensten. Daarvoor wil het bedrijf wel dat iedere gebruiker ook een mobiel telefoonnummer op de site invoert waar de sms-berichten naar toe kunnen worden gestuurd. Nog lang niet iedereen heeft zo'n nummer ingevuld. Google biedt ook een achterdeur wanneer om wat voor reden dan ook de extra autorisatie niet werkt. De beheerder van het zakelijk contract voor Google Apps kan de extra verificatie voor een periode van 10 minuten uitschakelen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in