Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gegevens 90 miljoen Chinezen op straat na datalek overheid'

Bij een datalek in een openbaar toegankelijke ElasticSearch-server bij een overheidsinstantie in de Chinese provincie Jiangsu zijn meer dan 90 miljoen gegevens mogelijk op straat terecht gekomen, dat meldt BleepingComputer. Twee databases bij de Jiangsu Provincial Public Security Department van de provincie, met hierin persoonlijke en zakelijke gegevens van burgers en bedrijven, waren vrij toegankelijk.

De provincie, met een populatie van meer dan 80 miljoen inwoners, bewaarde in de betreffende database 26 GB aan gegevens. Het gaat om persoonlijke informatie zoals namen, geboortedata, geslacht, identiteitskaartnummers en meer. Ook zakelijke gegevens van vele bedrijven uit de provincie waren opgeslagen in de database, in sommige gevallen waren deze gegevens ook aan persoonsgegevens van de eigenaren gelinkt.

Onvolledig geconfigureerd

BleepingComputer meldt dat het lek na ontdekking is gemeld aan de Chinese overheid, en dat de ElasticSearch-server inmiddels ook niet meer toegankelijk is. De twee gelekte databases waren doorzoekbaar met de ElasticSearch opensource-software, maar de beveiliging hiervan was niet volledig geconfigureerd. Volgen BleepingComputer is het echter niet duidelijk of de gegevens ook daadwerkelijk in verkeerde handen zijn gevallen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in