Overslaan en naar de inhoud gaan

Fox-IT verkoopt Tracks Inspector aan medewerkers

Tracks Inspector, een forensisch uitleesprogramma waarmee rechercheurs en onderzoekers zelf mobiele apparatuur en computers kunnen onderzoeken op digitale informatie, is via een management buy-out verzelfstandigd. Vier medewerkers van Fox-IT, waaronder Hans Henseler, gaan verder in de BV Tracks Inspector.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Moord

Henseler, die vier jaar geleden bij Fox-IT in dienst kwam en zich wijdde aan de ontwikkeling van Tracks Inspector, laat weten dat de focus van Fox-IT de afgelopen jaren steeds meer gericht is op cybercriminaliteit. “Wij richten ons met deze tool juist op digitale bewijsvoering voor gewone criminaliteit, zoals moord en diefstal. Daar heeft de politie de handen vol aan. Met een tool als deze heb je geen digitale experts nodig, maar kan een rechercheur, een advocaat of een forensisch accountant zelf de informatie uit apparatuur filteren die hij nodig heeft. Door de verzelfstandiging kunnen we ons direct hier op focussen.”

De tool is al enige jaren onder meer in gebruik bij de Nederlandse politie. Ook Fox-IT zelf gebruikt het voor eigen forensisch onderzoek. De nieuwe BV zoekt nu uitbreiding in onder meer België, Noorwegen,Sint Maarten, Singapore en Australië. Het nieuwe bedrijf is inmiddels gevestigd in de The Hague Security Delta-campus in Den Haag.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in