Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Kamer laat zich bijpraten over spionage en metadata

De deskundigenbijeenkomst is een initiatief van de commissies van Immigratie & Asiel/JBZ-Raad en Veiligheid en Veiligheid en Justitie van de Eerste Kamer. Aanleiding zijn de onthullingen van Edward Snowden over de werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.
Tweede Kamer spreekgestoelte
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Ook de Eerste Kamer-commissies voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat/Algemene Zaken en Huis van de Koning, Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking en Economische Zaken hebben zich bij het initiatief aangesloten.

Vier thema's

In de bijeenkomst komen achtereenvolgens vier thema's aan de orde: technologische ontwikkelingen, toezicht, bedrijfsspionage en rechtspositie van de burger. Sebastian Reyn (hoofd JSCU), Harm Brouwer, (voorzitter CTIVD), Ronald Prins, directeur en mede-oprichter Fox-IT), Rob Bertholee, (hoofd AIVD) zullen de thema’s inleiden.

De bijeenkomst is voorbereid door de senatoren Anne-Wil Duthler (VVD), Hans Franken (CDA), Willem Witteveen (PvdA), Arda Gerkens (SP) en Tineke Strik (GroenLinks), in samenwerking met het Rathenau-instituut. De bijeenkomst staat onder leiding van senator Guusje ter Horst (PvdA) en vindt plaats in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in