Overslaan en naar de inhoud gaan

Data Ferrari-klanten gestolen bij ransomware-aanval

Gegevens van klanten van Ferrari zijn door hackers buitgemaakt, heeft het sportwagenmerk aan zijn klanten laten weten. Dat gebeurde tijdens een aanval met ransomware. Het automerk is niet van plan om losgeld te betalen aan de aanvallers.
Ferrari-logo
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Het bedrijf zegt dat de aanvaller onlangs contact opnam met een losgeldeis. Daarop heeft Ferrari meteen samen met een cybersecuritybedrijf een onderzoek ingesteld. Ook zijn de "relevante autoriteiten" op de hoogte gesteld. "We hebben er vertrouwen in dat zij de zaak onderzoeken", aldus de automaker in de korte verklaring op zijn website.

Wie heeft welke Ferrari?

Bij de aanval zijn onder meer namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van klanten buitgemaakt, schrijft topman Benedetto Vigna van Ferrari. Maar hele gevoelige data zouden niet zijn buitgemaakt. Dit betreft dan betalingsgegevens, bankrekeningnummers en informatie over welke Ferrari's klanten bezitten of besteld hebben. Ook is de productie van Ferrari niet getroffen door de versleuteling van data en systemen.

Ferrari verklaart dat het zijn bedrijfsbeleid is om géén losgeld te betalen. Het betalen van geëiste vergoedingen voor het ontsleutelen van gegijzelde gegevens financiert namelijk criminele activiteiten en stelt kwaadwillenden in staat om hun aanvallen voort te zetten, aldus het gehackte bedrijf. "De beste aanpak is volgens ons om onze klanten te informeren." 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in