Overslaan en naar de inhoud gaan

BMW's waren te slim en dus hackbaar

Vorige week werd bekend dat hackers in staat waren om de deuren van een dure BMW te openen. Nu is bekend hoe een en ander in zijn werk is gegaan, waarbij meteen enkele essentiële fouten in het systeem naar voren zijn gekomen.
BMW
© BMW
BMW

De Duitse automobielclub ADAC heeft de hackerstest uit laten voeren door een expert, die nu zijn bevindingen heeft gedeeld met computerblad C'T, zo meldt website Heise.de. Inmiddels heeft BMW de volledige resultaten van de test al binnen en zijn er maatregelen genomen om verdere hackpogingen te voorkomen.

SMS

De hacker bleek in staat om de deun van een BMW op afstand te openen, gewoon door gebruik te maken van een aangepast mobiele telefoon. Hij stelde zichzelf in de plaats van de legitieme beheerscentrale van BMW, die dit soort handelingen normaliter in de gaten houdt. Het geheim van de hele procedure is een speciaal SMS-bericht, waarin de auto opdracht krijgt om de deuren te openen.

Te slim gemaakt

Als een eigenaar zijn auto wil openen, stuur hij een bericht via zijn smartphone naar BMW. Daar wordt een SMS opgesteld, die naar de auto in kwestie wordt gestuurd. De boordelektronica ontvangt de SMS en controleert of alle details kloppen. Bij de eerste hackpoging bleek dat niet te werken,omdat het ID-nummer van de auto niet in de SMS stond. Daar zou het bij hebben moeten blijven, maar nee: de boordcomputer stuurt een foutmelding, met als afzender... het ID-nummer. Hackpoging 2 lukte daarom wel.

Onopvallend

"Je hebt helemaal geen ingewikkelde apparatuur nodig, zo bleek. Een simpele zendontvanger die een access point van de mobiele telefoon nadoet is voldoende. Ik kon de deuren zelfs ongemerkt openen in een drukke winkelstraat", aldus de hacker, die zijn hele relaas heeft verteld aan C'T.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in