Overslaan en naar de inhoud gaan

ASML bevestigt cyberkraak

Technologiewebsite Tweakers berichtte vrijdag dat het zou gaan om Chinese hackers, maar ASML "kan geen uitsluitsel geven over hun identiteit''. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen direct maatregelen getroffen om de inbraak in te dammen. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.
ASML
© ASML
ASML

Volgens ASML is er weinig tijd verstreken voordat de kraak werd opgemerkt. "Momenteel ziet het ernaar uit dat de hackers toegang wisten te krijgen tot een beperkte hoeveelheid informatie''. Tot dusver zou er geen bewijs zijn dat gevoelige informatie over ASML en zijn klanten in verkeerde handen is gevallen. Het bedrijf herhaalde kennisbescherming zeer serieus te nemen en constant te werken aan het verbeteren van de verdediging tegen hackaanvallen en de "detectiecapaciteit''. ASML zal geen verdere informatie over het voorval naar buiten brengen "tenzij er een significante ontwikkeling is''.

ASML is het tweede AEX-fonds dat in korte tijd melding maakt van een kraak. Digitaal beveiliger Gemalto liet vorige week woensdag weten dat het in 2010 en 2011 waarschijnlijk slachtoffer is geworden van hacks door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee