Overslaan en naar de inhoud gaan

Adobe dicht slechts één Flash-gat

De maandelijkse patchronde van Adobe valt deze keer mee. Er is slechts één bug gepatcht: een foutje in Flash, dat niet eens heel ernstig is.
Adobe Flash
© Adobe
Adobe

Adobes navolging van Microsofts maandelijkse Patch Tuesday heeft gisteren een verrassing opgeleverd. De maker van onder meer Photoshop en Flash heeft voor laatstgenoemde slechts één patch voor slechts één bug uitgebracht. Tot op heden kampt Adobe meestal met meerdere kwetsbaarheden waarvoor soms ook meerdere patches worden uitgeleverd.

Van 67 stuks naar 1

Zo bracht de patchronde van vorige maand fixes voor maar liefst 67 kwetsbaarheden, weet ZDnet.com. Deze zaten in diverse Adobe-producten, uiteenlopend van de veelgeplaagde Flash- en Reader-software tot ook PDF-bewerkingspakket Acrobat, grafische software Photoshop CC en opmaakprogramma InDesign.

De november-patches hebben vijf kwetsbaarheden in Flash gerepareerd, die allemaal kritiek waren. De nu gepatchte, enkele bug is voor een kwestie die Adobe in zijn Security Bulletin 'matig' serieus noemt. De fout in Flash is een zogeheten Business Logic Error, die kan zorgen voor een onbedoelde reset van het voorkeursbestand voor algemene instellingen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in