Overslaan en naar de inhoud gaan

'Developers werken niet efficiënt genoeg'

Ontwikkelaars zijn naar eigen zeggen vele malen minder productief dan ze zouden kunnen zijn, blijkt uit onderzoek van betaalplatform Stripe. Door developers effectiever in te zetten, kan in tien jaar tijd het totale wereldwijde BNP met 2,5 biljoen verhoogd worden, zo komt naar voren uit de resultaten.
Code
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Het onderzoek werd afgenomen onder ruim 1.000 ontwikkelaars en 1.000 executives uit 30 industriesectoren in Duitsland, Frankrijk, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
De ontwikkelaars zijn in hun werkweek gemiddeld 17 uur bezig met het onderhouden van verouderde software en systemen of het verbeteren slecht geschreven programmacodes. Ook het tekort van softwareontwikkelaars binnen het bedrijf heeft volgens 53% van de ondervraagden negatieve invloed op de groei van hun organisaties.

Prioriteiten

Ook de prioriteit developers in opdracht van het management moeten geven aan specifieke projecten of taken, zijn volgens 45% van de ondervraagden een remmende factor. Ook het bouwen van maatwerktechnologie neemt te veel tijd in beslag, ruim 40% vindt dat dit een negatief effect heeft op de productiviteit. De ondervraagde ontwikkelaars en executives geven aan dat er door bovenstaande redenen minder tijd beschikbaar is om nieuwe toepassingen en apps te ontwikkelen waarmee organisaties hun klanten nieuwe diensten kunnen aanbieden of de omzet kunnen vergroten.

Veroudering systemen

Van de ondervraagden hekelt 36% de terughoudendheid van hun organisatie om verouderde systemen aan te passen, waardoor de tijd die wordt gespendeerd aan slecht geschreven code te veel oploopt. 34% geeft aan dat dit komt omdat het management de waarde van goed geschreven code niet juist kan inschatten, maar ook de niet toereikende kwaliteiten van ontwikkelaars wordt (door 21%) hiervoor als reden genoemd. 

Astronomisch bedrag

Al met al concludeert Stripe dat developers 2,5 biljoen meer kunnen bijdragen aan het wereldwijde BNP dan nu het geval is. Dit bedrag komt voor uit de berekening dat de 18 miljoen ontwikkelaars die wereldwijd werkzaam zijn, in totaal 792 miljard bijdragen aan het BNP. Het efficiencyverlies wat in het rapport wordt berekend, ligt op 31,6%. Het verlies wat dit in tien jaar oplevert ligt op 2,5 biljoen euro. Het wegwerken van het efficiencyverlies kan dus een astronomisch bedrag toevoegen aan het wereldwijde BNP, stelt het rapport.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in