Overslaan en naar de inhoud gaan

Sourcing: bouwen aan het beste team

Dag lezer! Per 1 september ben ik de opvolger van Rian van Heur als Content Director (moderne woorden voor hoofdredacteur) van AG Connect. Rian heeft iets prachtigs neergezet en ik kijk er naar uit om daar met ons allen op voort te bouwen.
stucadoor
© Shutterstock
Shutterstock

Vooral nu, in mijn eerste weken, ben ik blij dat hier al een heel goede en ervaren redactie zit. Terwijl ik bezig ben te bedenken hoe we ons nog verder kunnen verbeteren en onderscheiden, weten redacteuren precies wat ze moeten doen om onze site, magazine en social media te vullen met interessante nieuwe artikelen. Daardoor kan ik met een gerust hart de organisatie leren kennen en plannen maken voor de toekomst.

In wezen is dat de kern van (out)sourcing: je kunnen concentreren op de zaken die op dat moment belangrijk voor jou zijn, terwijl anderen zich richten op de dingen waar jij niet aan toekomt. Bij outsourcing denken veel mensen als eerste aan werk uitbesteden wegens schaarste op de arbeidsmarkt. Dat is een uit nood geboren interpretatie. Ik ben er meer voor om het begrip sourcing optimistischer in te vullen, als een vorm van delegeren. Dat betekent: zorgvuldig afwegen wat je echt zelf wilt blijven doen (de taken waarin je de meeste waarde toevoegt), en welke taken beter uitgevoerd kunnen worden door andere (externe) specialisten. 

Ik heb thuis net een verbouwing achter de rug, waarbij ik me heb laten vertellen dat ik echt heus vast heel aardig kan stucen, maar dat iedereen er beter van wordt als ik dat overlaat aan professionals. Nu hebben we prachtig strakke wanden. Ik maak mezelf graag wijs dat ik dat zelf net zo goed (en veel goedkoper) had gekund. Maar ik prijs me ook gelukkig dat ik de tijd en energie, die daarmee is bespaard, nu heb besteed aan veel belangrijker zaken: mijn gezin. 

Sourcing is de kunst van het bepalen wat belangrijk voor je is, en ruimte creëren om dáár je energie in te steken. Of je het nu delegeren noemt, of sourcing, of managed services: het komt er allemaal op neer dat je dingen bij voorkeur overlaat aan mensen die er echt goed in zijn. Hierbij is het weer een kunst om uit te zoeken wie die mensen zijn. Vanuit mijn perspectief kan ik zeggen dat ik hier echte topspelers heb gevonden. Een betere start kan ik me nauwelijks wensen. 

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (oktober 2021). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan op de inhoudsopgave.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in