Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Phone had meer potentie, zegt Microsoft CEO

Microsoft CEO Satya Nadella heeft spijt van het beëindigen van het eigen smartphone hardwareproject. Hij zegt moeite te hebben zijn gedachten, uitspraken en acties op een lijn te krijgen. 

Nadella
Satya Nadella
Microsoft

"Een van de moeilijkste beslissingen die ik heb genomen toen ik aantrad als CEO was onze exit uit, wat ik maar noem, de mobiele telefoon, zoals die toen werd gedefinieerd. Terugkijkend denk ik dat er manieren waren geweest waarop het had kunnen werken, misschien door de categorie computing tussen pc's tablets en telefoons opnieuw uit te vinden." Dit zei Nadella in een interview met Business Insider. Hoewel de interviewer er in een vraag op aandrong, wilde Nadella niet zo ver gaan om het besluit te stoppen met Windows phone als een fout te bestempelen. 

Microsoft introduceerde Windows Phone in 2010. Het haalde nauwe banden aan met Nokia en nam de telefoondivisie van het Finse bedrijf zelfs voor miljarden over. Toch werd in 2014 al een besluit genomen het platform af te bouwen. Uiteindelijk werd er in 2019 er definitief de stekker uitgetrokken. 

Inmiddels heeft Microsoft met de Surface Duo opnieuw een mobiel toestel, maar in de huidige marktverhoudingen, is ook dit apparaat geen succesnummer te noemen. 

Bespiegeling op leiderschap

Nadella deelde nog wel interessante dingen over zijn leiderschap. Hij noemt het heel belangrijk je eigen standaarden als leider hoog te houden. "Iedereen kan het verschil tussen wat je zegt en wat je doet aanvoelen. De afgelopen jaren heb ik soms dingen gezegd die ik niet echt meende. Dat werkt niet. De grote worsteling is wat je denkt, wat je zegt en wat je doet op een lijn te krijgen."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in