Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierde recordkwartaal op rij voor Samsung

Technologiegigant Samsung heeft het afgelopen kwartaal, voor de vierde verslagperiode op rij, een recordresultaat in de boeken gezet.
© Samsung
Samsung

Het Zuid-Koreaanse concern profiteerde wederom van een goede vraag naar zijn geheugenchips. Ook de smartphonedivisie deed goede zaken met de lancering van de Galaxy S9 in maart, zo bleek vandaag.

Samsung zette een winst in de boeken van bijna 11,7 biljoen won, ruim de helft meer dan een jaar eerder en omgerekend bijna 8,9 miljard euro. Operationeel kwam het resultaat uit op 15,6 biljoen won. De opbrengsten van Samsung bedroegen 60,6 biljoen won, van 50,6 biljoen won aan omzet in het eerste kwartaal van 2017.

De datachips van Samsung vinden al tijden gretig aftrek, onder meer voor bijvoorbeeld smartphones, computerservers en datacentra. De productie van geheugenchips vormt de belangrijkste winstmotor voor het concern, dat onder de al genoemde smartphones ook tablets en huishoudelijke elektronica maakt.

Samsung waarschuwde wel voor een zwakkere vraag naar zijn smartphones in de komende kwartalen. Dat is niet heel onverwacht, verschillende leveranciers aan de sector hebben de afgelopen weken al vrij sombere prognoses naar buiten gebracht. Ook de schermen die Samsung levert aan Apple voor de iPhone X zullen minder worden afgezet, benadrukte de onderneming.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in