Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname ARM door Nvidia nu bij EU onder de loep

Volgende week start naar verwachting een onderzoek van de EU naar de voorgenomen overname van chipontwerper ARM door chipmaker Nvidia. Nvidia zegt alle medewerking te verlenen om de goedkeuring te krijgen voor de overname die - volgens het bedrijf - "voordelen biedt voor ARM, de licentiehouders, de concurrentie en de industrie."
Europese Unie, vlag
© Pixabay License/CC0
Pixabay License/CC0

Het onderzoek start zodra Nvidia de overnameplannen officieel heeft aangekondigd, meldt The Financial Times. Met name de Britse mededingingsautoriteit heeft al grote bezwaren geuit tegen de overname, meldt The Register.

Naar verwachting gaat de Europese Commissie mee in de lijn van de Britse Competition and Markets Authority. Toch blijft Nvidia het proces met vertrouwen tegemoet zien volgens een woordvoerder van het bedrijf tegen de The Register. "We volgen alle regulatoire procedures en kijken uit naar de samenwerking met de Europese Comissie om alle zorgen die er leven weg te nemen." Een aantal licentiehouders heeft  bezwaar gemaakt bij de Britse toezichthouder omdat zij vrezen dat de overname te veel marktmacht concentreert bij Nvidia.

Softbank wil van ARM af

De overnamepoging volgt op een mededeling van het Japanse financieel conglomeraat Softbank vorig jaar dat het zijn belang in het van oorsprong Britse ARM wilde verkopen. Softbank kocht het bedrijf in 2016 voor 32 miljard dollar.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in