Overslaan en naar de inhoud gaan

Noren kopen softwarebedrijf Raet

Softwarebedrijf Raet komt zo goed als zeker in Noorse handen. Branchegenoot Visma Group maakte bekend dat er een voorlopige overeenkomst is getekend om 100 procent van de aandelen over te nemen. Een overnameprijs werd niet genoemd. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 600 miljoen euro.
Visma

Raet werd in 1965 in Nederland opgericht en is inmiddels in vele landen actief. Het bedrijf werd in 2016 overgenomen door de Britse investeerder HgCapital.

In 2017 was het bedrijf goed voor een omzet van 161 miljoen euro. Bij het bedrijf zijn circa 1200 medewerkers actief vanuit onder meer Nederland, België, Duitsland, Spanje, Argentinië, Peru, Chili, Mexico en Colombia. Met de overname van Raet wil Visma met name zijn positie in Nederland en België versterken.

Nog niet helemaal rond

Visma behoort naar eigen zeggen tot de top tien van Europese businesssoftwarehuizen. Bij het bedrijf werken 6700 medewerkers. In 2017 bedroeg de omzet bijna 985 miljoen euro.

De deal is onder voorbehoud van het succesvol afronden van de toepasselijke medezeggenschapstrajecten. De partijen doen geen mededelingen over verdere details van de transactie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in