Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur SURFnet tot Officier geridderd

Burgmeester Paul Mengde van Heumen - waar Kees' woonplaats Malden onder valt - kwam de onderscheiding aan het eind van het afscheidssymposium in Utrecht uitreiken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ridder zijn er velen, maar de titel Officier valt veel minder mensen toe: alleen hen met een zeer grote maatschappelijke verdienste. Hoewel de toekenning is arbitrair en lang niet iedereen die het verdient, krijgt de onderscheiding ook; en andersom. Kees Neggers heeft de toekenning meer dan verdiend. Hij leverde in Nederland en ook internationaal belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van het internet bij steeds hogere snelheden.

Lof uit vele landen

De aanvraag, waar SURFnet te elfder ure nog heel veel werk voor verzette, werd gesteund door een groot aantal internationale aanbevelingen. Binnen enkele uren nadat verzoeken waren verstuurd, kwamen de meest lovende bijdragen uit het internationale netwerkcircuit binnen. Burgemeester Mengde roemde het netwerken van Kees Neggers als "scherp en analytisch, maar niet altijd even diplomatiek. Hij kon als een tank zijn en dan moest ook die muur om, om te bereiken wat nodig was".

In zijn dankwoord noemde Neggers twee sleutelfactoren voor het grote succes van SURFnet: een structuur waarin al vanaf het prille begin goed over nagedacht was en het aantrekken van vele capabele mensen. Ook was er al die bijna 25 jaar steun van bestuurders in Den Haag voor de plannen van SURFnet, ook financieel.

Bij het afscheidssymposium werd Neggers geroemd door onder anderen Paul 't Hoen van ICT Regie en Bill St. Arnaud die jarenlang de evenknie was van Neggers bij het Canadese researchnet Canarie. Hij was dar zowel concurrent van SURFnet in de wedren de hoogste snelheden ter wereld te halen, als een belangrijke compagnon in internationale verbindingen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in