Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie rond innovatiecentra Foxconn in VS

Foxconn zegt nog altijd grote plannen te hebben om innovatiecentra op te zetten in Wisconsin als onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse president Trump. De gebouwen die daarvoor zijn aangewezen bestaan echter niet of staan leeg.
Foxconn

The Verge onderzocht uitgebreid de plannen van Foxconn in de VS en publiceerde daar vorige week over. Uit hun bezoeken aan de locaties die Foxconn op het oog had, blijkt dat er geen activiteiten plaatsvinden. De journalist van The Verge nam foto's door de ramen.

Foxconn kondigde begin 2017 aan verschillende initiatieven op te starten in de VS. Dat was onderdeel van een tegenoffensief tegen de kritiek van president Trump dat Amerikaanse producenten te veel van het maakwerk uitbesteden aan bedrijven in China. Apple kreeg bijvoorbeeld de wind van voren voor het laten maken van iPhones en iPads in de fabrieken van Foxconn in Taiwan. Foxconn kondigde daarop een investering aan van 7 miljard in de bouw van fabrieken in Amerika.

Bouwen in Wisconsin

Die plannen werden vorig jaar concreter met een aankondiging van het Taiwanese bedrijf op verschillende plakken in Wisconsin te gaan bouwen. De staat stelde daarop een subsidie in het vooruitzicht die kan oplopen tot 4,5 miljard dollar. Maar in januari signaleerde The Verge al dat de bouw van een fabriek in Mount Pleasant was gestaakt. dat leidde tot nogal wat commotie omdat de staat inmiddels al voor honderden miljoenen de infrastructuur rondom de terreinen had aangepast.

Foxconn is erg onduidelijk wat de plannen nu verder zijn. Bij veschillende gelegenheden de afgelopen weken werd ofwel gezegd dat er helemaal geen productiefaciliteit meer zou komen ofwel dat deze toch gewoon gerealiseerd zou worden.

Foxconn kondigde vlak voor het weekend weer aan een nieuw innovatiecentrum op te zetten, dit keer in Madison. Alan Yeung, de directeur US strategic initiatives van Foxconn, stelt in de Wisconsin State Journal dat gebouwen beslist niet leeg zullen blijven, maar dat het gebouw goed ingericht moet worden voordat er personeel in gehuisvest kan worden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in