Overslaan en naar de inhoud gaan

13 procent ICT-bedrijven volledig stilgelegd door coronacrisis

Zo’n 13 procent van alle ICT-bedrijven binnen het MKB is volledig stil komen te liggen door de coronacrisis. Daarmee presteert de sector beter dan de rest van MKB-Nederland, waar het percentage zo'n 26 procent bedraagt. Binnen de ICT-sector lijken met name ZZP’ers tot nu toe de klos.
geld

De cijfers zijn afkomstig uit de MKB-coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk. In de monitor zitten 1283 MKB-bedrijven, waarvan 112 ICT-bedrijven zijn. Uit cijfers die AG Connect heeft opgevraagd wordt duidelijk dat ZZP’ers in de ICT harder worden getroffen. Voor 26 procent ervan liggen werkzaamheden volledig stil. Bij MKB-bedrijven geldt dit voor 6 procent.

Thuiswerken

Bij 41 procent van de ICT-bedrijven in de monitor werken alle werknemers thuis. Dat is een fors hoger percentage dan bij andere bedrijven. De zaken lopen bij deze bedrijven ‘wel gewoon door’. Bij 16 procent zijn nog een aantal werknemers op de zaak aanwezig. 2 procent van de ICT-bedrijven heeft het zelfs drukker dan normaal en moet extra werknemers inzetten om de werkdruk aan te kunnen.

Als het gaat om ondernomen acties om de financiële impact van de coronacrisis op te vangen, zijn er volgens een onderzoeker van Motivaction geen grote verschillen waarneembaar met andere sectoren.  De niet-noodzakelijke uitgaven zijn door een groot deel gelijk aangepakt: 57 procent van deo ondervraagde ICT-bedrijven heeft deze stopgezet. Bij 36 procent geldt dat investeringen zijn stopgezet. Een op vijf ICT-bedrijven heeft een vacaturestop ingelast. Zo’n 17 procent heeft inkomenssteun aangevraagd.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in