Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump wint via bots op Twitter van Clinton

De onderzoekers hebben zich geconcentreerd op de tijd rond het eerste debat van de twee kandidaten. Professor Philip Howard van de universiteit van Oxford zegt tegen de BBC: "Trump en Clinton waren een onderdeel van een veel breder onderzoek naar 'computational propaganda', ofwel het beïnvloeden van de publieke opinie door computertechnieken. Het onderzoek heeft ons ook geleerd dat het vaak erg moeilijk is om een bot te onderscheiden van een levend mens."

Verschillen

Een van de manieren om mogelijk te zien of je met een bot te maken hebt is door te kijken naar de gebruikte hashtags. Bepaalde account gebruikten alleen maar hashtags die negatief waren voor een van de beide kandidaten. Maar dan nog kun je niet uitsluiten dat je te maken hebt met een zeer fanatieke aanhanger van de andere kandidaat. De Tweets van dit accounts waren goed voor 1,8 miljoen steunbetuigingen aan Trump en 613.000 voor Clinton.

De onderzoekers hebben een grens van 50 tweets per dag gehanteerd, elk account dat vaker actief was werd als bot aangemerkt. Met die condities bleek dat 32,7 procent van de steuntweets uit het kamp van Trump kwam. Ook aan de zijde van de Democraten werden bots gebruikt, goed voor 22,3 procent van het aantal steuntweets. In aantallen uitgedrukt komt dit neer op:

  • Trump - 576.178 tweets
  • Clinton - 136.639 tweets
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in