Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer wil erkenning AMS-IX als 'derde mainport'

Concreet vraagt de door Kees Verhoeven (D66) ingediende motie de regering om 'de digitale infrastructuur (AMS-IX, hosters en housing) te erkennen als derde mainport' en 'samen met relevante belanghebbenden een economische visie te ontwikkelen om de positie van de digitale mainport te versterken' . Verder wil de motie dat er wordt geïnvesteerd in de uitvoering van die visie.
AMS-ix
© AMS-ix
AMS-ix

Concurrentiepositie te versterken

Michiel Steltman, directeur van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) reageert enthousiast op het kamerbesluit: “Dit is een mijlpaal. In de wandelgangen werd onze digitale infrastructuur al eens als mainport bestempeld, maar met deze motie ligt de weg open naar formele erkenning van deze benaming door de regering.”

Steltman benadrukt het belang van de derde mainport voor ons land: “Wereldwijd staan we bekend als een land met een zeer goede digitale infrastructuur. Dat draagt eraan bij dat internationale internetgiganten investeringen doen in Nederland. Ook draagt het bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat in het algemeen, bijvoorbeeld voor digitale startups. We moeten deze koppositie behouden en verder uitbouwen om de bijdrage van de derde mainport aan de Nederlandse economie, de werkgelegenheid en onze concurrentiepositie te versterken. Het aannemen van de motie Verhoeven door de Tweede Kamer is daarin een belangrijke eerste stap".

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in