Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft van Kanaaltunnel krijgt 3G

De Franse aanbieders Bouygues Telecom, SFR en Orange hebben steunzenders voor 2G en 3G aangelegd in de tunnel. Het gaat hier om de zuidelijke tunnel, waardoor het verkeer van Frankrijk naar Engeland gaat. De noordelijke tunnel is de verantwoordelijkheid van Britse telecomproviders en die hebben nog geen maatregelen genomen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Frans succes

Volgens Jacques Gounon, technisch directeur van Group Eurotunnel, is er sprake van een technologisch hoogstandje "dat is gebouwd met technieken van Alcatel-Lucent." De totale lengte van de tunnel - 53 kilometer - is voorzien van steunzenders. Het karwei heeft 10 maanden in beslag genomen, de tijd die nodig was voor het reserveren van het benodigde frequentiespectrum niet meegerekend.

Hele optische ketting

Onder water is geen normale ontvangst van hoogfrequente signalen mogelijk, vandaar dat een speciale kabel wordt gebruikt als alternatieve antenne. De afscherming van de kabel is aangepast, zodat hij in staat is radiosignalen uit te sturen en te ontvangen. Het is een vorm van gecontroleerd lekken van hoogfrequente energie. De kabel is verdeeld in 72 segmenten, die worden aangestuurd door even zo veel optische repeaters. Door optische techniek te gebruiken wordt storing op de elektromagnetische signalen tegengegaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in